Współczesne wymogi zwierząt oraz postępujący rozwój genetyczny powoduje często zmniejszenie odporności trzody chlewnej na mikrobiologiczną presję środowiska.
Zadaniem Selko jest wyszukanie optymalnych rozwiązań pomagających w naturalny sposób walczyć z negatywną presją mikrobiologiczną pogarszającą wyniki produkcyjne na fermie. Jednym z takich rozwiązań jest dodanie specjalnej mieszaniny kwasów płynnych do paszy lub surowców paszowych i szybka redukcja pH ograniczająca możliwość rozwoju bakterii patogennych.
Rozwiązanie takie wymaga dwuetapowego podejścia o zabezpieczenia paszy:
- Dobranie odpowiedniej mieszaniny kwasów pozwalającej na obniżenie pH w paszy.
- Wykonanie homogennego i dokładnego natrysku wybraną kompozycja kwasów.
Nasze rozwiązanie:
Fysal Liquid
Synergistyczna mieszanina kwasów organicznych i ich soli sodowych
Skutecznie redukuję bakterie z rodziny Enterobacteriaceae, takie jak Salmonella, zarówno w surowcach, jak i mieszankach paszowych,
zapewniając długotrwały efekt działania. Fysal liquid zalecany jest również do dezynfekcji linii produkcyjnych i systemów paszowych.
W rezultacie specjalnie dobrane składniki aktywne w Fysal liquid wspierają redukcję bakterii Salmonella i enterobakterii w łańcuchu
paszowym poprawiając ekonomię. i bezpieczeństwo produkcji.
