Masterclass: Żywienie 360° z Trouw

Praktyka, dane, efektywność - nowy standard w produkcji trzody

Osada Karbówko, 17-18.02.2026

Serdecznie zapraszamy na wyjątkowe warsztaty żywieniowe, podczas których będziemy dzielili się najnowszą wiedzą
i praktycznymi rozwiązaniami w zakresie żywienia trzody chlewnej. Spotkanie będzie okazją do wymiany doświadczeń, praktycznej nauki i dyskusji z ekspertami z Polski i zagranicy.

Warsztaty praktyczne

  • Analiza mykotoksyn
  • Jakość wody
  • Struktura paszy sypkiej
  • Komponenty włókniste
  • Milkiwean Feeder
  • NOA – skaner do analizy surowców i pasz
  • Bilansowanie paszy z użyciem programu NutriOpt
  • Preparaty mlekozastępcze i pasze wczesne
  • Struktura paszy odsadzeniowej

Goście specjalni

 

Tijl Vanmineen - ekspert w zakresie preparatów mlekozastępczych i pasz wczesnych. Po ukończeniu studiów rolniczych przez ponad 20 lat pracował w sektorze produkcji trzody chlewnej, zajmując różne stanowiska techniczne i handlowe na szczeblu lokalnym i międzynarodowym. Od 2020 roku pracuje w firmie Trouw Nutrition.
Pieter Steyn – specjalista ds. mykotoksyn i ich wpływu na zdrowotność trzody chlewnej. Odpowiedzialny za kontrolę pleśni, salmonelli, drożdży i zarządzanie ryzykiem związanym z mikotoksynami. Zapewnia wsparcie techniczne w Trouw Nutrition w całej Europie i Azji Środkowej, pomagając chronić paszę i surowce poprzez praktyczne i holistyczne rozwiązania. W ciągu ostatnich 12 lat zdobył bogate doświadczenie w zakresie bezpieczeństwa pasz, ściśle współpracując z wytwórcami pasz, gospodarstwami rolnymi i przetwórcami surowców dla różnych gatunków zwierząt w całym łańcuchu dostaw pasz do gospodarstw rolnych.

 

 

Dlaczego warto?

  • Praktyczna forma zajęć - większość czasu spędzimy na zajęciach tematycznych
  • Możliwość bezpośredniej rozmowy z ekspertami
  • Ciekawe przykłady i studia przypadków
  • Wymiana doświadczeń z praktykami z branży

Udział w warsztatach

Koszt udziału w warsztatach wynosi 1000 zł netto (1230 zł brutto).

Liczba miejsc jest ograniczona. Gwarancją uczestnictwa jest rejestracja wraz z wpłatą należnej kwoty.

W cenie zawarte są: zakwaterowanie i wyżywienie, udział we wszystkich warsztatach i prelekcjach, wieczór integracyjny oraz korzystanie ze strefy Wellness & SPA. 

Uczestnicy konferencji będą mogli dokonać zakupu produktów z katalogu konferencyjnego w preferencyjnych cenach.

Regulamin wydarzenia dostępny jest tutaj

Zarejestruj się teraz

Nie przegap warsztatów Masterclass: Żywienie 360° z Trouw | praktyka, dane, efektywność  - nowy standard w produkcji trzody

To wyjątkowa okazja z dostępem do najnowszej wiedzy od ekspertów branżowych, aby nawiązać kontakt z profesjonalistami o podobnych zainteresowaniach i poznać najnowsze innowacje w zakresie żywienia trzody.

Zarejestruj się już teraz! Liczba miejsc jest ograniczona, więc nie zwlekaj - zarezerwuj miejsce już dziś i bądź częścią tego wyjątkowego wydarzenia!