Quality Feeds Value Quality Feeds Value

Trouw i My

Tu znajdziecie Państwo kolejne numery naszego firmowego dwumiesięcznika, który po raz pierwszy ukazał się w maju 2007 roku. Dokładamy wszelkich starań, aby Trouw i My był magazynem zawierającym pomocne i wartościowe merytorycznie teksty, przydatne każdemu Hodowcy.

Aby otrzymywać najnowsze wydania Trouw i My, prosimy o wypełnienie krótkiego formularza, który otworzy się po kliknięciu "Pobierz".

Mogą Państwo także zamówić bezpłatną prenumeratę z dostawą do domu - prosimy o kliknięcie w poniższy link i wypełnienie formularza.

Zamów prenumeratę

Numer 77 (pobierz)

W numerze:

Trzoda: „Oszczędne” żywienie świń w dobie rosnących koszt w surowców paszowych

Trzoda: Jaka będzie przyszłość sektora trzody chlewnej w Polsce?

Bydło: Optymalizacja kosztów żywienia krów mlecznych 

Bydło: Wpływ źródła mikroelementów na strawność włókna i produkcję mleka u krów

Reportaż: Wiedza o każdej krowie kluczem do dobrostanu

 

Numer 76 (pobierz)

W numerze:

Bydło: Czynniki żywieniowe wpływające na wzmocnienie racic u bydła 

Bydło:Mikroklimat w oborze zimą

Trzoda:Wartość pokarmowa i praktyczne zastosowanie alternatywnych do śruty sojowej źródeł białka w żywieniu trzody chlewnej

Reportaż: Mleczni milionerzy z Podlasia

Okiem eksperta: Technologia NASA dla roślin i zwierząt

Prenumerata: Potwierdzenie prenumeraty. Sprawdź koniecznie, jeśli chcesz dalej otrzymywać Trouw i My

 

Numer 75 (pobierz)

W numerze:

Trzoda: Czynniki wpływające na przebieg porodu u loch 

Trzoda: Właściwe przygotowanie loszek hodowlanych do rozrodu

Bydło: Jak ograniczyć wpływ mykotoksyn z pasz objętościowych na wyniki rodukcyjne bydła?

Okiem eksperta: Technologia Kinetio w Milkiwean efficient start: Wyższy poziom zrozumienia żywienia

Okiem eksperta: Sprout feeding, czyli paszowe wykorzystanie kiełków

Prenumerata: Potwierdzenie prenumeraty. Sprawdź koniecznie, jeśli chcesz dalej otrzymywać Trouw i My

 

Numer 74 (pobierz)

W numerze:

Bydło: Wpływ środowiska i żywienia na zarządzanie somatyką mleka

Bydło: Żywienie cieląt zgodnie z koncepcją „LifeStart”

Trzoda: Czynniki wpływające na długość użytkowania loch

Reportaż: Precyzja w żywieniu się opłaca - reportaż z fermy trzody

Okiem eksperta: Wykorzystanie odnawialnych źródeł energii w gospodarstwach rolnych

Prenumerata: Potwierdzenie prenumeraty. Sprawdź koniecznie, jeśli chcesz dalej otrzymywać Trouw i My

 

Numer 73 (pobierz)

W numerze:

Trzoda: Przygotowanie prosiąt do odsadzenia z użyciem paszy bez wysokiego udziału tlenku cynku – cz. 1

Trzoda: Odmiany populacyjne vs mieszańcowe (hybrydowe), parametry żywieniowe odmian mieszańcowych dla trzody chlewnej

Okiem Eksperta: Czy mięso zostanie wyparte z diety człowieka?

Bydło: Minimalizacja skutków stresu cieplnego u krów mlecznych 

Reportaż: Jakość produkowanej wołowiny determinuje rentowność

 

Numer 72 (pobierz)

W numerze:

Bydło: Biegunki cieląt - przyczyny i zapobieganie

Bydło: Odwodnienie - częsta przyczyna upadków cieląt

Trzoda: Bieżąca ocena składu komponentów paszowych – wpływ na dawkę pokarmową i produkcyjność zwierząt

Reportaż: Konsekwencja w działaniu - od cielęcia do krowy

Rozrywka: Technologie w rolniczym świecie

Po godzinach: Polska wieś jest NAJ

 

Numer 71 (pobierz)

W numerze:

Trzoda: Co to jest włókno pokarmowe? Rola w żywieniu loch

Trzoda: Perspektywy producentów trzody chlewnej w dobie ASF i Covid-19

Bydło: Śruta poekstrakcyjna rzepakowa i słonecznikowa oraz inne alternatywne źródła białka w żywieniu bydła 

Reportaż: Z tradycją w XXI wiek

Po godzinach: Historia i działalność Ochotniczej Straży Pożarnej

Wydania archiwalne

Numery 61-70
Numery 51-60
Numery 41-50
Numery 31-40
Numery 21-30
Numery 2-20

Zobacz także

Nasza działalność - kim jesteśmy
Nasz cel
Zrównoważony rozwój
Informacje prawne